پنج هنرمند آذربایجانشرقی «سفیران کمک به زندانیان جرایم غیرعمد» شدند
- شناسه خبر: 2238
- تاریخ و زمان ارسال: 11 فروردین 1398 ساعت 10:07
- نویسنده: فرزاد آقایی
مدیر دفتر نمایندگی ستاد دیه استان در گفتوگو با ایسنا، منطقه آذربایجانشرقی، در این رابطه اظهار کرد: طی جلسهای با حضور رییس و اعضای هیات امنای ستاد دیه استان، بهزاد حسنی “مداح برجسته شهرستان اهر”، هاشم چاووشی”هنرپیشه تبریزی”، سید محمود آلهاشم”مجری”، حمیده مقدس زاده و زکیه کریمی از هنرپیشههایی تبریز به عنوان سفیران ستاد دیه استان انتخاب شدند.
رسول تقیپور بیان کرد: این سفیران را انتخاب کردهایم تا ستاد دیه استان را همراهی کرده و فرهنگ کمک به انسانهای نیازمند و به ویژه زندانیان جرایم غیرعمد را در جامعه ترویج کنند.
سفیران ستاد دیه، کمک و نوع دوستی را در جامعه ترویج میکنند
وی با تاکید بر اینکه سفیران ستاد دیه با حضور در مجالس، برنامههای مختلف و اجرای برنامهها این فرهنگ را ترویج میدهند، افزود: در فضای مجازی نیز میتوانند در صفحات خود به عنوانی فردی محبوب و شناختهشده تاثیر بسیاری در ترویج این فرهنگ نوع دوستانه داشته باشند.
آزادی ۱۰۴ زندانی با کمک خانوادههای متوفی در استان
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: طی یک و نیم سال اخیر این سنت حسنه در استان رواج پیدا کرده و خانوادههای متوفی بخشی از هزینه ضیافت و مراسم را برای کمک به زندانیان جرایم غیرعمد اختصاص میدهند؛ بر این اساس از نیمه دوم سال ۹۶ تا کنون با مشارکت ۱۵۰ خانواده متوفی ۱۰۴ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد استان آزاد شدهاند.
مدیر دفتر نمایندگی ستاد دیه استان با بیان اینکه این سنت حسنه از آذربایجانشرقی و به ویژه از شهر تبریز شروع شده است، گفت: در تلاشیم تا این اقدام نوع دوستانه و خداپسندانه را به سایر استانها نیز تسری دهیم.
وی بیان کرد: امید است فرهنگ کمک به زندانیان جرایم غیرعمد در جامعه جا بیافتد و تعداد بیشتری از زندانیان جرایم غیرعمد از طریق کمک خانوادهای متوفی از بند زندان رهایی یابند، چرا که خانوادههای متوفی میتوانند بخشی از هزینههای مراسم را برای کمک به این زندانیان نیازمند اختصاص دهند.
وی در این خصوص گفت: اگر این موضوع تبدیل به فرهنگی در جامعه شود، توشهی خوبی برای آخرت فرد متوفی بوده و آرامش خانوادههای متوفی را در پی خواهد داشت، چراکه یک سرپرست خانواده را به آغوش خانواده بازمیگردانند.
۴۳۰ زندانی جرایم غیرعمد استان در سال ۹۷ آزاد شدند
تقیپور در بخش دیگری از سخنانش افزود: در سال جاری آزادی ۳۸۰ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد را درنظر گرفته بودیم اما با کمکهای خیران و به ویژه گسیل کمکهای مردمی در اسفند ماه، توانستیم بیش از ۴۳۰ نفر از زندانیان جرایم غیر را به آغوش گرم خانوادههایشان بازگردانیم.
هزینههای بیمورد مهمانیها و مراسمها صرف کمک به زندانیان جرایم غیرعمد شود
«هاشم چاووشی» هنرمند مشهور و شناخته شده شهرمان نیز یکی از سفیران حمایت از زندانیان جرایم غیرعمد است، او در گفتوگو با ایسنا در این رابطه افزود: این اقدام بسیار مبارک بوده و امید است نتایج خوبی درپی داشته باشد.
وی در رابطه با اهمیت فرهنگسازی در مورد کمک به زندانیان جرایم غیرعمد، گفت: اگر فرهنگ آن جا بیافتد که هزینههای میهمانیها و مراسمها ختم برای کمک به آزادی زندانیان جرایم غیرعمد سوق داده شود، برکات بسیاری در جامعه به دنبال خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه استفاده از ظرفیت هنرمندان در این رابطه بسیار موثر است، افزود: بنده نیز به عنوان عضوی از جامعه همواره در مراسمهای مختلف، برنامههای زنده تلوزیونی، مراسمهای مردمی و… موضوع کمک به زندانیان جرایم غیرعمد را مطرح کرده و مردم را بدین سمت تشویق خواهم کرد.
چاووشی در خاتمه گفت: اگر شرایطی برای ساخت یک فیلم در مورد زندانیان جرایم غیرعمد فراهم شود، حاضریم به عنوان بازیگر بدون هیچ چشم داشتی ایفای نقش کرده و درد و رنج این زندانیان را به نمایش بگذاریم.
کمک به زندانیان جرایم غیرعمد را به عادت حسنهای در جامعه تبدیل کنیم
«حمیده مقدس زاده» هنرپیشه تبریزی نیز یکی از این سفیران است که در گفتوگو با ایسنا، طرح «سفیران کمک به زندانیان جرایم غیر عمد» را اقدامی موثر و مفید در راستای استفاده از ظرفیت هنرمندان برای انجام امور خیر دانست و گفت: هنرمندان به واسطهی شهرتی که در جامعه دارند، الگویی برای سایر افراد بوده و میتوانند از این ظرفیت “مردمیبودن” جهت ترویج کمک به زندانیان جرایم غیرعمد استفاده کنند.
وی بیان کرد: خود بنده نیز به عنوان یکی از سفیران حمایت از زندانیان جرایم غیرعمد در مراسمهای مختلفی که دعوت میشوم اقدام به جلب حمایتهای مردمی از زندانیان جرایم غیرعمد کرده و همچنین در فضای مجازی نیز بصورت مستمر این کار را در برنامه خود قرار خواهم داد، چرا که باید در این رابطه فرهنگ سازی شده و کمک به زندانیان جرایم غیر عمد تبدیل به عادت حسنهای در جامعه شود.
وی از سایر مردم و هنرمندان نیز خواست تا در این رابطه پیشگام شده و فرهنگ کمک رسانی به دیگران را ترویج کنند تا گرهی از مشکلات خانوادهها باز شود، افزود: هزینههای هنگفتی در برخی مراسمها هزینه میشود که هیچ لزومی ندارد، چرا که با هزینه همان مراسم میتوان زمینه آزادی یک زندانی جرایم غیرعمد را که ناخواسته پشت میلههای زندان قرار گرفته است، فراهم شده و خانوادهای از مشقت و سختی رها شود.
مقدسزاده با تاکید بر اینکه فردی که ناخواسته دینی بر گردنش میافتد و به عنوان “زندانی جرایم غیرعمد” پشت میلههای زندان قرار میگیرد، خانواده و فرزندان وی نیز در حکم زندانی هستند، گفت: اینکه سرپرست خانوادهای پشت میلههای زندان قرار میگیرد کل زندگی و خانواده را دچار چالش و مشقت میکند، از این رو باید همواره به فکر دیگران نیز باشیم و کمک به آزادی این زندانیان را فراموش نکنیم.
وی با بیان اینکه باید از همان دوران کودکی به فرزندانمان کمک به دیگران و نوع دوستی را آموزش دهیم تا در آینده به یک فرهنگ عمومی در جامعه تبدیل شود، افزود: به عنوان عضوی از این جامعه حتی اگر نتوانم کمک مادی کنم، بصورت معنوی همواره کمک به زندانیان جرایم غیرعمد را ترویج خواهم کرد و مردم را به این اقدام نوع دوستانه و خداپسندانه دعوت خواهم کرد.
وی در خاتمه افزود: مردم تبریز همواره پیشگام در خلق اولینها بودهاند، در کمک به زندانیان جرایم غیر عمد نیز اقداماتی خوبی در استان انجام شده و قدمهای مبارکی برداشته شده است، امید است تبریز مهد “کمک به زندانیان جرایم غیرعمد” شده و بتواند سایر استانهای کشور را نیز به این اقدام خیرانه سوق دهد.